-
Spojení switche a wifi routeru
Zdravím. Mám dotaz...doma máme připojení k internetu, které nám dává IP 192.168.0.104 s maskou 255.255.255.0. Potřebuju zapojit internet do switche a následně pak ze swiche k wifi routeru. Ke switchi jsou připojení dva PC a k routeru 3 PC. Poradíte mi prosím, jaké IP adresy a masky bych měl nastavit pro switch a router a také hodnoty adres přiřazující se k jednotlivým PC?? Už si nevím vůbec rady..
Děkuji
-
Junior Member
to by mělo být řešitelný :)
1) od poskytovatele dostáváte pouze jednu ip, tu 192.168.0.104?
2) je přiřazována automaticky nebo ji musíte vepsat ručně?
3) jaká je ip adresa brány?
4) je možné fyzicky zapojit router jako první a do něj switch + počítače?
Jinak do switche se adresa nenastavuje, pokud nemáte nějaký lepší s web administrací, o adresy se právě stará router, který je následně může automaticky přiřadit počítačům.
-
noo tak to nevim přesně, když zapojím konektor přímo do pc a dám příkaz ipconfig, tak mi to napíše IP 192.168.0.104, s tím, že karta je nastavena pro přijímání z DHCP automaticky.
Noo IP adresu brány jsem si zapomněl opsat, zítra jí upřesním. Ano je možné přehodit switch a router s tím, že do routeru přijdou také zapojit 2 PC...možná jsem to napsal špatně, mám k dispozici 4 vstupový switch a wifi router se 4mi vstupy RJ45 a potřebuji zapojit 5 PC...
-
Junior Member
Zkuste toto... kdyžtak napište v jakém bodě nastal problém
1) Restartujte router do základního nastavení ( reset zezadu na routeru, podržet 10s... ) - pokud jste v routeru ještě nic nenastavoval, tak můžete přeskočit
2) Zapojit přívodní kabel od internetu do zdířky na routeru označené jako WAN nebo INTERNET
3) Jeden z počítačů připojte do jiné zdířky na routeru většinou označené jako 1 - 4
4) Zkuste internet na zapojeném počítači a zkontrolujte jaké dostal ip adresy. Musí mít jinou ip než v rozsahu 192.168.0.xxx , takže např. 192.168.1.xxx .
5) Pokud internet půjde a adresy budou v jiném rozsahu, zapojte do další zdířky druhý počítač... do další zdířky switch a do něj zbytek počítačů
6) V tuto chvíly by měl internet jít na každém z nich
7) Nyní už jen nastavit wifi router ( název sítě, klíč, heslo )
Last edited by BluePort; 09-11-2011 at 09:35.
-
Děkuji za pomoc
Tak už to funguje, udělal jsem to podle vašich rad a už vše funguje, mockrát děkuju..
...jen mě zlobí wifi....nastavil jsem jí a po připojení k ní mám i ping na router, ale prohlížeč nereaguje a nechce nic vyhledávat...nevíte čím to může být?
-
Junior Member
Nejdříve se kouknětě jestli u notebooku? je nastaveno získáváni ip adres u bezdrátového adaptéru automaticky.
Potom příkazem "ipconfig -all" v příkazovém řádku zkontrolujte zda je správně přiřazena ip adresa, brána a dns .
Pokud ano, zkuste v příkazovém řádku napsat třeba: tracert 77.75.72.3 pokud to projde na danou ip bude problém v nastavení dns, proxy popř. firewall ..... Na kabelu internet funguje?
-
Na kabelu internet funguje bezproblémů...ale přes tu wifi to nejde....po připojení je adresa IP, brána i adresa DNS správná, ale příkaz tracert 77.75.72.3 neprojde..
-
co to je za znacku a typ routeru? Divny, vetsinou by to melo hned bezet... pokud neni neco spatne nastaveno v routeru ( firewall, overovani mac, ... )
Pravidla přispívání